~ Dagbok / Blogg ~

2011

 

3 oktober

Som det ser ut så blir det valpar - tror inte att "tjejen" går tiden ut men viktigast är att allt går bra.


Då jag inte kommer åt mina gamla mail så vill jag
att ni hör av er snarast om ni fortfarande är intresserade

11 augusti

Ytterligare en resa till Djurdoktorn och denna gång var det Benji's tur att bli röntgad. Både jag och Vet. tyckte det såg bra ut men som sagt - SKK "dömer" konstigt ibland. Tror faktiskt att resultatet beror på vilken avläsare man får på SKK :-(

Jag gjorde något nytt idag. Vet. Sven Ödman, Djurdoktorn i Linköping, är en av de få specialister på PennHip. Jag lät honom göra en PennHip på Benji och det var verkligen intressant. Nu väntar jag med spänning på svaret från USA. Detta är en mycket tillförlitlig metod som ökar otroligt i USA och man kan röntga valpar redan från 4 månaders ålder. Som uppfödare välkomnar jag detta och ju fler eurasier som röntgas på detta sätt desto bättre kan man utläsa statistiken för rasen. Tyvärr så har inte SKK godkänt denna metod ännu. Att göra PennHip var inte alls dyrt om man gör den tillsammans med vanlig röntgen av höftleder och armbågar.

Det blir ytterligare resor till Djurdoktorn då jag bestämt mig för att även göra PennHip på båda mina ungtikar. Mycket intressant att kunna jämföra vad en A-tik får för resultat i den maximala glapphet de mäter.

10 augusti

Idag har Unni bott hos mig i 14 dagar och det är nu bestämt att hon ska stanna här. Hon heter egentligen Zicata's Belladonna, en superhärlig dotter till min "Vegas". Agneta känner att hon inte orkar med denna glada spralliga hoppetossa, så hon låter mig köpa henne. Jag tar också över avtalet med uppfödaren, Janne Liljedahl, i Norge.

9 augusti

Ja då har jag återigen varit hos Djurdoktorn i Linköping och denna gång röntgat Sheeba. Jag tyckte det såg väldigt bra ut men det är ju ändå SKK som "dömer". FY vad nervöst det är! Det blev en HELDAG då en kompis var med - hennes 8-åriga flat hade en tumör på baksidan av ena frambenet. Vi var där kl 8.30 och på grund av akutsnitt med mera så fick hennes flat vänta till efter lunch. 15.30 startade vi hemresan så jag var hemma 16.30

Fast jag och Britt-Marie hade det ganska gemytligt hos en "kattkompis" och Sheeba vara med. Hon bryr sig ju inte om katter men kattmaten var förstås inte så dum.

3 augusti

Idag fick jag en fruktansvärd chock! "Vegas" var ensam ute i trädgården och jag satt vid datorn - hörde att Sheeba gnällde och var orolig. Skyndade mig att kolla vad det var då jag inte vill att "nå'n" ska hålla på att reta mina hundar när de passerar utanför staketet. Öppnar dörren och ska kalla på Vegas och får världens chock!!! Han kommer "hasande" sig fram utan fungerande bakben. Nervskada i ländryggen!
Gör mig snabbt klar att köra honom till Linköping (8 mils resa) men efter några minuter reser han sig upp och går igen - lite obalanserat i början. Nu åker jag ändå till Djurdoktorn i Linköping och får honom undersökt. En cortinsonspruta och recept på Rimadyl mot inflammation. Vet. trodde att han i princip "halkat" vid en tvär vändning och ev. slagit i bakdelen - därmed fått ett slag mot sidan och kanske en blödning runt nervknuten i ländryggen.

Jag är så glad att det slutade så lyckligt denna gång. Har ju haft en hund som fick en liknande skada och det tog 2 veckor att lära henna att gå igen.

6-7 juli

Ja då har jag och Cleo varit och hälsat på Askild. Cleo ställde upp sig jättebra men tyvärr fick de inte till det under onsdagen och torsdag morgon ville inte Cleo längre. Jag som var så glad att jag fått förtroendet av Ingela med kennel Filuria att få ta en kull valpar på Cleo, som är en underbar tik med ett supertemperament. En extra bonus var ju att hennes farfar är min "Vegas".

Det kommer alltså inte att födas några Foxfire-valpar under 2011 och det känns verkligen tomt. Har ju ingen tik för närvarande då Hoya har gått i pension.

Midsommar

Det har varit en lugn helg fastän det är sex hundar här. Först kom Helen och det fungerar alltid eftersom hon träffar mina hundar ganska ofta. Årligen återkommande är Tindra som alltid vistas här under 2-3 veckor varje sommar. Pardini anlände sist och kommer att vara här en vecka. Ni kan tro att Vegas mått superbra med fem tikar :-)

Det är så härligt att se hur eurasier fungerar så fantastiskt bra tillsammans.