~ Dagbok / Blogg ~

2010

Påskdagen den 4 april

I torsdags kom Jennifer (Lillmatte till Molly, Tequila och Rambo) hit för att vara här med mig och valparna under påskhelgen. Vi har varit ute på några mindre promenader men idag tänkte vi att det skulle vara skönt med en riktig skogspromenad. Här har vi inte kunnat gå ut i skogen under hela vintern på grund av all snön.

Påskpromenaden

Runt Gullringen (där jag bor) finns många underbara vandringsleder och skogsvägar att vandra på. Jag valde en där skogen är lite mer öppen så att den mesta snön skulle ha smält undan och samtidigt inte vara översvämningar. Vilken underbar känsla av frihet och vi bara njöt av att kunna gå ganska obehindrat. Snön låg visserligen kvar ganska mycket på sina håll men det gick jättebra att gå i alla fall. Det var länge sedan jag såg hundarna så lyckliga. Man kan riktigt se hur de "skrattar" när de springer omkring. Vi hittade en liten vattenpöl som Zeta bara älskade att plaska i. Det ska bli underbart att komma till Hökesjön om nå'n vecka eller två. Då ska hon få sin önskan uppfylld :-) en riktig sjö att bada i. Nu ska ni få njuta av alla bilder som Jennifer passade på att ta under promenaden.

Kram från oss alla / Ulla-Carin, Jenifer, Hoya, Vegas, Zeta och Shikoba

Långfredagen den 2 april

Det har varit utställning i Moheda idag. "Påsksmällen". Rose-Marie var där med Benji och Marina med Mondo.

Mondo blev BIR men ingen grupplacering. Benji däremot gjorde det väldigt bra denna gång eller vad sägs om följande:
Foxfire Brilliant Benji blev först BIR-valp.Det var totalt 22 BIR-valpar. Benji kom BIS-2 i finalen. Fantastiskt! Grattis till Rose-Marie med Benji.

Här hemma hade vi besök av Cassius nya familj.

Kram / Ulla-Carin & fluffies at Foxfire

Tisdage 30 mars

Tiden rusar och det är bara att försöka hålla sig kvar så länge som möjligt. Påsken kommer redan till helgen och Molly's lillmatte Jennifer kommer med bussen från Stockholm för att vara här under helgen. Det kommer att bli mycket valpgos. Valparna blir fyra veckor Långfredagen och jag fattar inte vart dessa veckor tagit vägen.

Jag hade besök i helgen. Först var Cissi's nya matte här i lördags och under söndagen kom Cally's. De hade med sig kompisarna som har Bordeaux "Blenda". Det blev en minifamiljeträff. Från vänster sitter Blenda, farmor Junna, Benji och pappa Mondo.

Den 21 mars var vi på en inofficiell utställning i Linköping. En superdag! Min "lille" skotska vilde, nya takarbetaren, Shikoba - BIR och BIG-2. En riktig snygging som är lika supertrevlig som "Vegas".

Det blir några fler inofficiella utställningar innan vi kommer till Degernäs.

Kram / Ulla-Carin & fluffy 4-legged kids

Lördagen 13 mars

Idag hittade jag Shikoba uppe på taket. Han skrämde skiten ur mig först, men detta är killen i ett "nötskal". Nu är han 9 månader - vad tiden går fort. Jag kommer ihåg när jag kom hem med honom. 11 veckor och redan då mer högt än lågt. I flygande fart slängde han sig upp i soffan, sedan över bordet och flög över till en gungfåtölj. Den gungade ganska rejält men det bekom inte Vilden från de Skotska vidderna. Han är verkligen superhärlig och jag kan inte nog tacka Gill och Gillian för att jag fick ta hem honom till Sverige.


Shikoba up on the roof

Fredagen 5 mars

Nu håller Hoya på med valpningen. Den första födda i CC-kullen blev en kille och han får en härlig färg. Fortsättning följer under mycket tidiga morgontimmar. Nu är även en tik född, som tycks få sin pappas färg. Klockan är nu 5.10 och en del av er börjar väl vakna till liv. Själv börjar jag bli ganska "däven" och hoppas att Hoya inte drar ut på det alltför länge :-) Nu får jag hämta lite mera kaffe innan nästa valp annonserar sin ankomst. 5.35 kom ytterligare en hane. Färgen är lite svår att säga innan valpen torkat men han blir i alla fall ganska ljus (grå). Ställningen är nu två - två och sista tiken ser ut att bli ganska mörkgrå.

Mor och valpar mår bra även om både jag och Hoya är ganska trötta. Hon har varit ute och rastat av sig och t o m satt i sig ett mål mat - kunde väl inte bara höra när de andra hundarna åt :-)

Shikoba är såå intresserad av vad som händer och han skulle säkert vilja krypa in i valphagen. Han kommer säkert att bli en underbar lekfarbror när de blir lite äldre. Vegas vill inte ens se åt sådana här kryp och framför allt inte när de får tänder och går till anfall :-) Han är rädd om det han har mellan benen.

Nu ska jag nog försöka sova en stund innan Janne och Rose-Marie kommer med ett lass ved. Det får väl bli en hjortstek till middag idag :-)

Kram / Ulla-Carin
Ps. Nu mår Salla bra och har återhämtat sig över förväntan. Ds.

Måndagen 1 mars

Jag har inte orkat skriva om detta. Uppsala fick idag opereras för akut livmoderinflammation. Hon parades ju för 5 veckor sedan och jag hoppades så mycket på denna kombination. Det skulle ju bli Sallas sista valpkull. Tyvärr så blir det inga fler "Salla-barn".

Det var inte roligt att berätta detta för de blivande "valp-föräldrarna", men man styr ju inte över sådana här händelser.

Kram alla goa människor / Ulla-Carin

Fredagen 12 februari

Aleika väntar nu på Rainbow Bridge och passar på att tukta Barney, sin förstfödde son. Nu lider hon inte längre - det är bara jag som gör. Jag saknar henne så fruktansvärt.

Kram alla / Ulla-Carin

Tisdagen 9 februari

OJJ vad jag är dålig på att blogga! Jag ska försöka bättra mig framöver och få in bilder på kommande valpar. Hoya kommer att få sina i början av mars och Uppsala får sina i början av april. Det ska bli så kul att få smått här hemma igen. För Uppsala blir det sista kullen innan hon går i pension :-) men jag har inte bestämt om det blir sista även för Hoya. Hon har ju bara 6 valpar sedan tidigare men det beror helt på hur många hon får denna gång.

Shikoba har fyllt 8 månader - en riktig snygging. Han är så härligt social och älskar allt och alla. BB-valparna har redan blivit 5 månader och kaxige Benji har fått farbror Vegas på fall.

Det har varit en jobbig tid här då Aleika börjar gå på "lånad" tid. Hon har tappat all sin vikt på grund av leverinsufficiens och gått på specialdiet det sista halvåret. Nu är hon ju 11,5 år så jag vet ju vad som väntar men det är alltid lika svårt.

Kram på er alla underbara människor som ställer upp i svåra situationer. Älskar er!